10 obiceiuri care îmbunătățesc sănătatea mintală!

1.Fii prezent în viața ta! Ziua de ieri e trecută, cea de mâine nu există. AZI e tot ceea ce contează! Prezentul este un dar prețios! Valorifică-l cât poți de mult!

2.Fă mișcare în aer liber! Activitatea fizică în aer liber îmbunătățește întreaga capacitate a creierului! Este un antidepresiv natural, deoarece razele soarelui cresc nivelul de serotonină, hormonul care este responsabil de starea ta de bine.

3. Rugăciunea la începutul zilei și înainte de somn! Rugăciunea resetează starea de sănătate, întărește sistemul imunitar și consolidează relația cu Dumnezeu! Rugăciunea este izvorul tuturor faptelor bune și al virtuților, este respirația sufletului.

4. Hidratează-te corect! Bea zilnic minim 1.5 l de apă, de preferat la temperatura camerei. Apa este vitală pentru absolut toate funcțiile organismului nostru!

5. Hrănește-te echilibrat! Ține cont de grupa de sânge, de activitățile zilnice, de nevoile nutriționale și de starea ta fizică și emoțională, atunci când îți organizezi mesele! Adoptă săptămânal minim 2 zile de alimentație alcalină și dacă e cu putință, una doar cu apă! Creierul și sistemul digestiv, denumit adesea „al doilea creier”, se află într-o relație strânsă, direct dependentă. Ceea ce mănânci afectează în mod direct structura și funcționarea creierului.

6. Dormi suficient! Somnul de calitate influențează atât starea de spirit și sănătatea mintală a unei persoane cât și capacitatea de a se concentra și de a lua decizii! O noapte nedormită este o noapte pierdută și nu se mai recuperează.

7. Citește zilnic! Cititul este cel mai complex exercițiu pentru creier și minte! Reduce stresul și depresia, previne declinul cognitiv și îmbunătățește calitatea somnului.

8. Socializează! Fă-ți timp să te conectezi cu oamenii care te fac fericit. Petrece timp cu familia și prietenii, pe cât de mult se poate în format fizic.

9. Acordă-ți timp pentru tine! Fă o prioritate din a-ți aloca timp liber pentru a-ți aduna gândurile, a-ți reface nivelul de energie pozitivă sau pentru a te bucura de momente cât mai plăcute și relaxante! Prețuiește-te!

10. Cere ajutor! Viața este uneori un roller coaster emoțional! Practicile enumerate pot ajuta la îmbunătățirea sănătății mintale! Cu toate acestea, este posibil ca uneori să nu fie suficiente și să ai nevoie de ajutorul unui specialist în domeniul sănătății mintale. Acesta îți poate oferi îndrumarea și resursele necesare pentru a face față situației de viață cu care te confrunți!

 

Psiholog Mirela Munteanu
📞0720.519.582

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *