Dialog duhovnicesc!

Slavă Lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările acestei zile și pentru  Mângâierea Maicii Domnului, ocrotitoarea Sfântului Munte Athos, prin prezența Părintelui Ștefan de la Schitul Lacul, după săvârșirea Sfintei Liturghii împreună cu Părintele meu duhovnic!

Recunosc, mi-aș dori să pot descrie mai mult trăirile din această Sfântă zi de duminică, dar îmi este greu să găsesc cuvintele care să conțină ceea ce doar sufletul poate simți cu adevărat! Asta îmi întărește convingerea că oricât am vrea să exprimăm cu mintea ceea ce trăim, tot ce contează cu adevărat este să avem sus inimile, iar nu invers! Acesta este și motivul pentru care știința se oprește într-un punct pe care nu-l poate depăși, iar minunile nu au o explicație logică. Ele pur și simplu se întâmplă doar cu îngăduința Bunului Dumnezeu!

Dialogul de astăzi cu Părintele Ștefan, Starețul Chiliei Buna Vestire din Sfântul Munte Athos, cât și binecuvântarea pe care mi-a oferit-o la final, mi-au fost ca un cadou aniversar primit în avans și pe care le voi păstra cu sfințenie în inima mea, pentru totdeauna. Am primit îndrumare duhovnicească, multe confirmări, am simțit mângâiere și sprijin, toate printr-un dialog cu puține cuvinte, dar atât de pline de esență. L-am ascultat parcă plutind și simțind ceva ce nu pot descrie, dar care mi-a umplut sufletul de bucurie și pace. O pace lăuntrică inexplicabil de caldă și de cuprinzătoare.

La finalul acestei zile încă persistă aceeași concluzie pe care o am de câțiva ani. Și anume, că putem alerga prin viață să agonisim educație, dezvoltare personală, case, mașini, vacanțe, să fim cei mai buni dintre cei buni! Liniștea nu se dobândește niciodată în zgomotul lumii, ci în interiorul sufletului nostru! Iar de suflet numai Dumnezeu se poate îngriji, printr-o rânduială bună, care fără îndrumare duhovnicească este greu de realizat, poate chiar imposibil. Iar fără liniște omul este rătăcit și fără sens, cuprins de tristețe și deznădejde. Calea, adevărul și viața există pe un singur drum, cu un singur sens.

Mă rog Bunului Dumnezeu ca binecuvântările acestei zile să dăinuie mult timp în viața mea și să mă sprijine cu aceeași blândețe în toate suferințele și bucuriile acestei vieți! Fără El nu aș fi reușit nimic!

“Numai lângă Dumnezeu află omul bucuria cea adevărată şi veşnică.” (Sfântul Paisie Aghioritul)

 

Psiholog Mirela Munteanu
📞0720.519.582

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *