Ziua internațională a fericirii!

E plăcut să existe o zi care să le reamintească oamenilor că pot fi fericiți, că au dreptul să fie fericiți și mai ales că fericirea există.

Copiii sunt exemplele cele mai bune ale oamenilor cu adevărat fericiți. Dacă îți dorești să înveți ce înseamnă fericirea și cum se manifestă, cel mai bun exemplu sunt copiii.

Ne naștem să dăruim și să primim iubire, să fim fericiți, să ne bucurăm de orice lucru fie el cât de simplu, să trăim aici și acum în prezent și să iertăm … exact așa cum fac și copiii.

Ai privit vreodată un copil cât de mult se bucură atunci când îi dăruiești o bomboană? Uneori se manifestă cu atâta entuziasm, aproape molipsitor, în timp ce noi ca și adulți, uităm să ne bucurăm și de un simplu răsărit! Ai observat și cât de repede îi trece supărarea, mai ales când îl iei în brațe și-l ții strâns la pieptul tău?

Ei bine, fericirea cred că poate fi simțită în mii de moduri și nu știu dacă o putem defini în mod clar. Tot ce știu este că ea pornește din noi înșine, dintr-un echilibru și o liniște interioară! Iar liniștea interioară nu poate fi dobândită decât prin iubire și iertare! Dar ca să iubești și să ierți, ai nevoie de o conexiune cu sufletul tău și cu Dumnezeu. De aici pornește iubirea și iertarea, de aici se naște și fericirea. Din acest motiv cei ce se ocupă doar de planul trupesc sau doar de planul mental, ignorând planul spiritual, întâmpină mari dificultăți în a simți fericirea. Fericirea, la fel ca și iubirea sau iertarea, se simt doar cu sufletul.

“ Fericirea și liniștea nu le putem crea noi singuri, pe cale materială – ne sunt date de sus. Încă o dovadă a existenței Lui Dumnezeu.” (Nicolae Steinhardt)

 

Psiholog Mirela Munteanu
📞0720.519.582

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *