Impactul divorțului asupra copiilor!

O zi deosebită de vineri, alături de echipa minunată din cadrul emisiunii “Veselie în bucătărie”! Pentru mine este un privilegiu, să am ocazia de a vă împărtăși îndrumările mele în calitate de om pentru oameni, și de psiholog!

Din acest motiv, țin să subliniez faptul că în toate subiectele prezentate anterior dar și în emisiunea de astăzi, am ales întotdeauna o abordare generală, deoarece fiecare dintre voi aveți povești de viață cu bucurii și suferințe unice! De altfel, toate îndrumările și recomandările necesită timp, răbdare și implică procesul individual al fiecăruia de vindecare, recuperare și creștere! Dacă problema ta persistă de ani de zile, nu te aștepta ca peste noapte să își găsească rezolvarea! Nu mă înțelege greșit, cred în miracole cu toată ființa mea! Dar de miracole nu mă ocup eu, un simplu om pe acest Pământ, ci doar Dumnezeu!

Așadar, astăzi am abordat un subiect considerat a fi cel de-al doilea eveniment traumatic ca importanță care se poate produce în viața unei persoane, după moartea unui copil sau a unui părinte! Am vorbit despre divorț!

În acest sens am ales să împărtășesc cu voi, impactul divorțului asupra copiilor și soluțiile care să vă ajute să-i sprijiniți pe parcursul acestui eveniment dureros!

Chiar dacă divorțul are aceleași etape pentru fiecare persoană, mecanismele de adaptare ale fiecăruia sunt unice! Iar dacă adulții își găsesc resursele interioare de a merge mai departe copiii adesea se simt confuzi și nu știu cum să se comporte în astfel de situații!

O consiliere de familie te-ar putea ajuta pe tine și pe soțul/soția să conștientizați că divorțul se produce doar în relația de cuplu, nu și în relația părinte-copil, ajutându-vă să vă securizați emoțional copilul! Copiii au mare nevoie să își mențină echilibrul!

De altfel, ar fi benefic să accepți că nu ești singur/singură și dacă procesul unui divorț te afectează atât în plan emoțional cât și în plan psihic sau social, poate că ar fi indicat să apelezi la ajutorul unui psiholog online, care să te înțeleagă, să te susțină și să te sprijine pe parcursul acestui proces, atât de dureros!

Puteți urmări emisiunea integral pe Etno TV!

 

Sunt aici pentru a te sprijini!

Apelează la telefon 📞0720.519.582

Scrie un email ✉ contact@mirelamunteanu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *