25 noiembrie – Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor!

Ziua de 25 noiembrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor.

Violența împotriva femeilor, cuprinde infracțiuni cu impact disproporționat precum agresiunea sexuală, violul, violența verbală, fizică, psihologică, izolarea de familie/prieteni, controlul resurselor financiare, violența spirituală sau hărțuirea online, publicarea de imagini intime etc. Toate tipurile de violență constituie o încălcare a drepturilor fundamentale ale femeilor privind demnitatea, egalitatea și accesul la justiție.

În România, în fiecare an, zeci de mii de femei sunt lovite de partenerii lor. Iar după ce loviturile bărbaților se opresc, rămâne în urmă o tăcere grea, care se transformă în mod de viață. Cele mai multe dintre femeile abuzate aleg să ascundă aceste episoade, preferând să tacă și să îndure.

Femei agresate există în cercurile noastre de prieteni, în rândul vecinelor noastre, colegelor noastre de muncă, în familiile noastre, în toate categoriile și clasele sociale, pe stradă, la televizor, în presă, absolut peste tot! De unele știm, în timp ce despre altele nici nu bănuim că se află în această situație.

Am fost acolo și știu cum este. Și da, întotdeauna începe treptat: jigniri urâte, apoi îmbrânceli, scandaluri, după care o palmă!

Fii curajoasă și gândește-te că meriți și tu să fii iubită și ocrotită! Poate că în acest moment, citind aceste rânduri te regăsești dar îți vine greu să crezi că meriți iubire, pace, armonie și ocrotire! Poate crezi că nu vei reuși vreodată să scapi din suferința în care te afli! Poate te temi chiar de el! Însă cu timpul ai să înțelegi și ai să simți că nu este imposibil să ieși din această situație! Îndrăznește doar!

E nevoie de timp pentru a-ți vindeca rănile dar împreună cu un psiholog online și cu îndrumările potrivite, vei deveni o femeie stăpână pe sine, vei dobândi încredere în tine și nimeni niciodată nu va mai îndrăzni să te agreseze. Nu pentru că nu vor mai exista agresori. Ci pentru că tu nu le vei mai permite să intre în viața ta!

Abuzul nu este o dovadă de iubire!

 

Sunt aici pentru a te sprijini!

Apelează la telefon 📞0720.519.582

Scrie un email ✉ contact@mirelamunteanu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *