Relațiile dintre părinți și copii!

10 Octombrie – Ziua mondială a sănătății mintale!

În ultimii ani, a existat o recunoaștere din ce în ce mai mare a rolului important pe care îl joacă sănătatea mintală în felul în care ne simțim, gândim și ne comportăm în fiecare zi.

Sănătatea mintală reprezintă starea noastră de bine emoţională, psihică şi socială. Afectează modul în care gândim, simţim şi acţionăm. De asemenea, ajută la modalitatea în care gestionăm stresul, relaţionăm cu ceilalţi şi facem alegeri. Când ne simţim bine cu noi înșine, putem lucra productiv, ne putem bucura de timpul liber, putem avea relații funcționale cu cei din jurul nostru și putem contribui activ în comunitatea din care facem parte.
Sănătatea mintală este importantă în fiecare etapă a vieţii, de la copilărie şi adolescenţă până la maturitate.
Toate aspectele vieții noastre sunt afectate de sănătatea noastră mintală și la fel ca sănătatea fizică, este importantă în fiecare etapă a vieții!

În acest context, astăzi în cadrul emisiunii “Veselie în bucătărie”, alături de oameni frumoși am abordat relațiile dintre părinți și copii! Pentru a avea o relație sănătoasă cu copilul nostru este important, mai întâi de toate, să avem o relație sănătoasă cu noi înșine.

În calitate de psiholog online îți spun cu încredere că nu este niciodată prea târziu să îndrăznești să ceri ajutor indiferent de natura problemelor cu care te confrunți! Rolul de părinte pe cât este de împlinitor este și provocator, uneori chiar epuizant!

Dacă simți că cei din jurul tău nu te aud, nu te ascultă, nu le pasă de ce simți tu sau nu te iau în serios cu “apăsările” și neputințele pe care le împărtășești, gândește-te că nu ești singur/ singură și poți beneficia de ajutorul unui specialist!

Puteți urmări emisiunea integral pe Etno TV!

 

Sunt aici pentru a te sprijini!

Apelează la telefon 📞0720.519.582

Scrie un email ✉ contact@mirelamunteanu.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *