Pilda zilei! Cea mai frumoasă inimă!

Acum mult timp, într-un sat uitat de lume, într-un loc pe care veacurile l-au pierdut, oamenii ce locuiau acolo au decis să hotărască care este omul cu cea mai frumoasă inimă dintre ei toţi.

S-au adunat mulţi, tineri, copii, bărbaţi şi femei de toate vârstele, toţi foarte dornici să demonstreze că ei posed cea mai frumoasă inimă…

La un moment dat, din marea de oameni s-a ridicat un tânăr, înalt, puternic şi frumos, tânărul şi-a rupt hainele de pe el, şi-a scos inima din piept şi le-a arătat-o celor din sat, grăind:

– Priviți, cea mai frumoasă inimă, puternică, frumoasă, perfectă!

Într-adevăr, tânărul avea o inimă incredibil de puternică, bătea maiestuos, lipsită de orice impurități, orice defect, sătenii au început să vorbească cum că el într-adevăr merită să fie numit omul cu cea mai frumoasă inimă!

În acest moment, dintre toţi oamenii adunaţi acolo, a ieşit în faţă un bătrânel mic de statură, părul cărunt, ochelari deoarece ochii săi nu mai erau ca odinioară, cocoşat şi plin de ridurile şi suferinţele vieţii pe chipul său.

Bătrânul şi-a scos inima din piept şi le-a arătat-o sătenilor. Inima omului era zgâriată, plină de cicatrici, de abia mai reuşea să îşi menţină ritmul şi bătăile, pe alocuri arata de parcă fusese cusută.

Cu un ton plin de milă, dar nu milă faţă de el, ci milă faţă de oamenii din jurul său, acesta a spus:

– Vedeţi inima aceasta? A suferit foarte mult, este diformă deja, plină de cicatrici şi nici însuşi timpul nu a fost prea blând cu ea, bucăţi întregi din ea limpezesc, alte bucăţi au fost adăugate!

Dar lăsaţi-mă să vă explic ceva, inima acesta a iubit într-o viaţa, cât altele într-o sută, această cicatrice de aici este de la prima şi marea mea iubire în viaţă, bucata aceasta lipsă este de la nevasta mea care a pierit, eu i-am oferit o parte din inima mea, iar ea mi-a oferit o parte din a ei. Toate zgârieturile şi loviturile de pe ea sunt datorate tuturor persoanelor pe care eu le-am iubit şi ei m-au rănit.

A mea nu este cea mai frumoasă inimă fiindcă este puternică, tânără sau fiindcă nu prezintă impurităţi. A mea este cea mai frumoasă fiindcă a mea a iubit cel mai mult şi involuntar a suferit cel mai mult. Când timpul meu se va apropia de final, pot spune cu mândrie în suflet că am iubit, am trăit şi povestea vieții mele este formată din bunătatea şi fericire chiar şi dacă asta înseamnă că am suferit.

Viața este o călătorie a sufletului nostru, care este plină de suișuri și coborâșuri. Important este să ne amintim mereu să iubim și să iertăm, din toată inima. 

Această zi de 29 Septembrie, are și o semnificație deosebită, pentru că sărbătorim Ziua internațională a inimii!

Azi mă simt recunoscătoare tuturor celor care au trecut prin viața mea dar și celor care fac parte din viața mea!
Inima mea astăzi este mai bogată cu lecții, suferințe, dezamăgiri dar și cu împliniri, iubire și iertare, experiențe, sentimente și conștientizări!
Iar toate acestea au creat omul care sunt azi și mă vor călăuzi spre omul care voi fi mâine!

 

Sunt aici pentru a te sprijini!

Apelează la telefon 📞0720.519.582

Scrie un email ✉ contact@mirelamunteanu.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *