Alimentația, nutriția și starea de sănătate 

Ai grijă de corpul tău pentru că este singurul loc unde va trebui să trăiești. Viața este o călătorie a sufletului nostru iar trupul este locuința temporară a acestuia. Aici vom locui pe tot parcursul vieții. Pentru o călătorie armonioasă, foarte importantă, printre altele, este starea noastră de sănătate. 

În DEX termenul de sănătate ne este definit ca fiind „stare bună a unui organism la care funcționarea tuturor organelor se face în mod normal și regulat.”. 

Sănătatea nu înseamnă cât de mult slăbești, ci cât de mult îți îmbunătățești viața prin tot ceea ce faci zilnic pentru echilibrul tău minte-trup-suflet. Pentru a clădi un stil de viaţă care să îţi îmbunătăţească starea de sănătate, un rol esenţial îl au alegerile făcute și îndrumările primite, în modul cât mai corect și cât mai folositor pentru tine ca individ unic. 

Sănătatea nu înseamnă dietă, regim, plan alimentar, ingrediente pe cântar și grija farfuriei de mâine. Mănânci ca să trăiești, nu trăiești ca să mănânci iar alegerea despre cum vrei să trăiești și cât vrei să trăiești îţi aparţine. Fă-o în modul cât mai constructiv posibil! 

Încă de mic copil una din dorinţele mele a fost de a nu-mi arăta vârsta şi de a îmbătrâni frumos fără a fi clientul fidel al medicinei alopate. Am înţeles că acest aspect, printre altele, depinde şi de alimentaţie. Alimentația este o componentă de bază a stilului de viață, alături de spiritualitatea ortodoxă și de sănătatea mentală. 

În zilele noastre nutriţia şi alimentaţia reprezintă tot mai mult un subiect de mare interes. 

Alimentația reprezintă actul de introducere a alimentelor în organism prin acțiuni conștiente și voluntare. Acesta este motivul pentru care vă puteți schimba obiceiurile alimentare pentru a avea o dietă echilibrată și sănătoasă. 

Nutriția reprezintă totalitatea proceselor fiziologice prin care organismele își procură hrana necesară creșterii și dezvoltării, obținerii energiei pentru desfășurarea proceselor vitale, refacerii țesuturilor etc. Este formată dintr-un set de acțiuni care se desfășoară în interiorul corpului nostru pentru a profita de nutrienții care vin împreună cu alimentele pe care le ingerăm. Procesul de nutriție se face involuntar și inconștient și include următoarele etape: digestie, absorbție, transport, distribuție, metabolism, stocare, excreție. 

În ultimii 5 ani am aprofundat acest domeniu şi am dobândit o vastă cunoaştere în ceea ce priveşte stilul de viaţă alimentar şi totodată una din competențele mele profesionale. 

Mai exact, am vrut să descopăr soluţii doar prin ceea ce Dumnezeu ne-a lăsat pe Pământ. Pentru că în jurul nostru putem găsi tot ce avem nevoie ca să ne menținem un trup sănătos. Important este să fii conectat cu tine și să te asculți. Corpul știe întotdeauna ce are nevoie și nu are nici o reținere în a-ți cere. 

Dacă înveți să îți asculți corpul îți vei da seama și câte programe mentale ai sau cât de puține îți sunt necesare pentru a fi un om sănătos minte-trup-suflet. De exemplu, că trebuie să mănânci mult pentru a te simți sătul este doar un program mental! Ființa noastră are nevoie de calitate și  nu de cantitate! Tocmai din acest motiv unele persoane se satură cu o supă pe zi, în timp ce altele au nevoie de cantități mult mai mari de mâncare. 

Nu mai este un secret pentru cei care mă cunosc, că încurajez un stil de viaţă sănătos printr-o alimentație simplă, la îndemâna oricui, fără complicaţii și fără bătăi de cap. Un stil de viaţă la care să poată avea acces orice persoană, indiferent de vârstă sau de sex. 

Sănătatea trupului este foarte importantă și nu este deloc dificil să îți procuri produse alimentare care să îți ofere această doză de sănătate.  “În natură, întreaga lume este o farmacie care nu are nici măcar acoperiş̦.” (Paracelsus) 

Dificil este să te pui în acţiune şi să te menţii aşa pe o perioadă nelimitată de timp. Să pui un început bun pentru sănătatea trupului tău înseamnă să îţi transformi obiceiurile bune într-un stil de viaţă. Nu este un proces ușor însă nici imposibil dacă îți dorești cu adevărat și alegi corect în acestă direcție. 

„Doza de sănătate” la pahar sau la farfurie este darul preţios pe care şi tu ţi-l poţi oferi în fiecare zi.

Ești unic și îți poți schimba viața printr-o simplă decizie. Îndrăznește!

Sunt alături de tine!

Apelează la telefon 📞0720.519.582

Scrie un email ✉ contact@mirelamunteanu.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *