Schimbările nu cer vârstă, cer curaj

Sunt ani de zile de când am decis să schimb direcția vieții mele! Treceam printr-un moment apăsător şi conectându-mă cu mine mi-am dat seama că mă simt străină în propria mea viaţă, că mă aflu pe un drum în care nu mă regăsesc, că vreau să îmi fructific puterea interioară şi să evoluez împlinindu-mi misiunea pentru care m-am născut. 

Nici măcar nu bănuiam că o simplă decizie îmi va schimba viața radical şi pentru totdeauna. Ştiam doar că pot mai mult, că trebuie să fac ceva pentru mine, să ies din tipare vechi comportamentale, din relaţii toxice, din drumul pe care mă aflam şi în care nu mă regăseam în nici un fel.

De-a lungul călătoriei mele prin această viaţă nu am fost scutită de suferinţe şi de eşecuri. Ceea ce nu am ştiut dintotdeauna este că ele aveau să fie doar provocări şi puntea spre tot ceea ce eu sunt azi!

Au fost procese cu lacrimi, suferinţe, acceptări, cu iertare şi conştientizare, dar și  cu bucurie, fericire, iubire, pace sufletească şi recunoştinţă pentru tot ce am şi sunt.

Un rol important l-a avut terapia individuală. De altfel nici un psiholog nu poate intra într-un mod corect în profesie fără acest proces. Nu a fost tocmai uşor să scot la suprafaţă spre vindecare tot ceea mă împiedica să îmi înțeleg și să îmi gestionez propriile emoții, propriile comportamente, să aprofundez cunoașterea propriei persoane, să îmi cresc stima de sine și să fiu arhitectul propriei mele vieți, trăind autentic și armonios.

Mi-a fost de ajutor şi alimentaţia. Să am grijă de corpul meu, a fost şi este un proces plin de creativitate și cunoaștere, pentru că ador să îmi procur hrana, să o gătesc într-un mod cât mai sănătos şi să mă joc în bucătărie, chiar dacă simt mereu provocările zilelor de post negru sau a posturilor obișnuite. Conștientizările din planul alimentar mi-au arătat importanța postului sufletesc și a gândurilor pe care le transmit fiecărui aliment.

Indiferent de ce planuri am abordat, toate au mers până într-un punct iar pe “drumul Damascului” am avut o revelație care m-a adus pe calea cea bună. Am adoptat o altă abordare a evoluţiei mele şi am pus un început bun în planul spiritual, care a dus spre tot ceea ce azi trăiesc, simt şi manifest. Fără prezenţa Lui Dumnezeu nu putem clădi absolut nimic, cu atât mai mult un drum cu lumină. Iar eu sunt un om recunoscător pentru tot ce am și sunt, căci fără Dumnezeu nu aș fi reușit nimic!

Când am început să scriu acest articol, am realizat că această pagină a luat naștere în martie 2019. La vremea aceea îmi imaginam o altă structură şi un alt format. Neavând o imagine concretă şi fiind implicată activ în multe alte proiecte și procese personale, am decis să păstrez visul și să aştept momentul potrivit pentru a-l concretiza într-o formă ideală şi care să mă reprezinte întru totul. 

Anul acesta, în pandemie, a apărut acest moment. Este un an diferit de tot ce am trăit până acum, un an care probabil că pe fiecare dintre noi ne-a condus către interiorul nostru. Am înțeles cu toții că într-o singură secundă totul se poate schimba și a trebuit să ne adaptăm la o viaţa nouă, cu totul diferită de tot ceea ce noi ştiam şi trăiam. 

În ciuda tuturor aspectelor neplăcute ale acestui an, de grea încercare pentru întreaga omenire, eu am simţit că nimic nu este întâmplător. Mi-am permis să petrec mai mult timp cu mine şi să îmi fac ordine în gânduri, în suflet şi în viaţă. Am pus punct acolo unde de multe ori am pus virgulă şi am ales să merg pe drumul meu în tihnă fără să mă mai abat în nici un fel. Iar astăzi vă împărtășesc proiectul meu de suflet, care sper să vă aducă un plus de cunoaștere și de ce nu, de speranță și încredere.

Îi mulţumesc Bunului Dumnezeu pentru că de multe ori mă simt purtată pe braţele Lui prin modul în care aşază totul în viaţa mea. Consider că acolo unde pui suflet pui o parte din tine și nimic nu poate lua naştere fără îngăduința Lui. Acolo unde este Dumnezeu este și iubire, iar unde este iubire este și viață!

 Bineînţeles că un rezultat bun mai implică și muncă, perseverență, autenticitate, implicare, dăruire, dorința de a evolua și de a învăța mereu ceva nou cu încredere și curaj.

Toţi avem o misiune şi toate se întâmplă la momentul potrivit. Poate fi o chestiune de destin dar în mare parte depinde de alegeri şi îndrumări corecte. Unii sunt rătăciţi dar se complac în situație iar alţii decid să iasă din zona de confort găsindu-și calea și fructificând-o. 

Nu e niciodată prea târziu să îţi dai voie să fii fericit, împlinit și liniștit. Trebuie doar să înţelegi că tot ceea ce ți se întâmplă nu este o sentință, că fiecare om este unic şi fiecare om are menirea lui. Ne întâlnim unii cu alţii pentru a ne ajuta în evoluţia noastră căci suntem într-o călătorie în această viaţă, nicidecum în competiţie.

Ești unic și îți poți schimba viața printr-o simplă decizie. Îndrăznește!

Sunt alături de tine!

Apelează la telefon 📞0720.519.582

Scrie un email ✉ contact@mirelamunteanu.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *