Gândul zilei!

Nu-ți poți schimba viața într-o zi, dar într-o zi îți pot schimba direcția care îți va schimba viața pentru totdeauna!

Cu ceva timp în urmă, am primit în dar, invitația de a participa la o conferință, despre care nu mai auzisem vreodată. Mi-a părut interesantă, cu toate că nu am simțit deschidere pentru toate temele abordate, mai ales cele susținute în timpul Sfintei Liturghii. 

După această conferință, de altfel o experiență din care am avut multe de învățat, indiferent că au existat aspecte mai mult sau mai puțin plăcute, tot ce am putut și am simțit să fac, a fost să-i dau Slavă Lui Dumnezeu, să simt bucurie, recunoștință și să mă odihnesc!

Am cunoscut persoane care m-au inspirat, am cunoscut persoane cu care nu am rezonat absolut deloc, am dobândit un plus de cunoaștere, am avut multe conștientizări și m-am bucurat de prezent! Nu am asistat la nicio tehnică de seducție prin imagerie dirijată, la nicio hipnoză sau alte tehnici de genul acesta. Am știut să spun nu și să fac o selecție din toată paleta de oferte, a ceea ce se apropia de credința mea în Dumnezeu.

Dar mai presus de toate acestea am simțit o recunoștință profundă pentru îndrumările Duhovnicului meu și pentru cea care este formatorul psiholog în formarea mea profesională de terapeut sistemic de cuplu și de familie. M-am simțit binecuvântată, într-o lume plină de manipulare, să beneficiez de îndrumări corecte și concrete, care să mă ajute să fac diferența între lumină și întuneric. 

Încă o dată îmi întăresc convingerea, că Dumnezeu este Lumină și oricât dorim să devenim noi niște dumnezei mai mici, este doar o iluzie și un drum, din punctul meu de vedere înșelător! Dar cum fiecare om are liberul arbitru, este liber să aleagă ce și cum consideră mai bine! 

Știu că sunt doar călător prin această viață, iar la final nu va conta pe cine am cunoscut, pe unde am fost, cu ce haine m-am îmbrăcat, ș.a.m.d., ci mai degrabă ce anume am făcut cu, pentru și din sufletul meu.

Oricât ne place sau nu să credem, omul este suflet! Nu doar  trup și minte, planurile la care văd că se rezumă tot mai mult societatea de astăzi, care ne vinde tot felul de iluzii care îmbracă forma tehnicilor și metodelor miraculoase, cu scopuri vindecătoare! Mintea fără Dumnezeu, este deformată. Și automat va deforma și sufletul! Iar de suflet doar Dumnezeu se ocupă! Mintea, poate fi și cel mai bun prieten dar și cel mai mare dușman. Depinde ce alegi.

Aceasta este credința mea, datorită căreia eu nu sunt impresionată de oameni prin statutul lor, ci sunt mișcată de latura lor umană și de modul în care Dumnezeu îngăduie ca eu să-i cunosc pentru a evolua și a deveni cea mai bună versiune a mea. 

“Gândeste-te neîncetat că fără Dumnezeu ești blestemat, sărac, orb, gol sufletește; că Dumnezeu înseamnă pentru tine totul. Iți este adevăr, lumină, bogăție, îmbrăcăminte, totul.” – Sfântul Ioan de Kronstadt

 

Sunt aici pentru a te sprijini!

Apelează la telefon 📞0720.519.582

Scrie un email ✉ contact@mirelamunteanu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *