Psiholog online – beneficii și avantaje
Într-o epocă modernă în care atât de multe lucruri pe care ne place să le facem s-au mutat în mediul online, programarea unei terapii cu un psiholog online este o opțiune din ce în ce mai populară, la îndemână, sigură şi atrăgătoare pentru mulţi.
Viitorul psihologiei este unul digital iar ultimele studii arată că terapia online este la fel de eficientă, poate chiar mai eficientă decât terapia față în față.
În calitate de psiholog online, mi-am propus să vin în întâmpinarea curiozităţilor tale, prin a-ţi prezenta avantajele şi beneficiile terapiei online, pe care le poţi lua în calcul dacă problemele emoţionale te îndeamnă să soliciți ajutor.
Sănătatea mintală reprezintă starea noastră de bine emoţională, psihică şi socială. Afectează modul în care gândim, simţim şi acţionăm. De asemenea, ajută la modalitatea în care gestionăm stresul, relaţionăm cu ceilalţi şi facem alegeri. Când ne simţim bine cu noi înșine, putem lucra productiv, ne putem bucura de timpul liber şi putem contribui activ în comunitatea din care facem parte.
Sănătatea mintală este importantă în fiecare etapă a vieţii, de la copilărie şi adolescenţă până la maturitate.
Un psiholog care desfășoară sesiuni online, va planifica împreună cu clientul, data şi ora convenită de comun acord, pentru a desfăşura o şedinţă prin apel video, utilizând o aplicație foarte uşor de folosit.
Atât online, cât și în faţă în faţă, beneficiezi de ajutor profesional în abordarea provocărilor de sănătate mintală – fie clinice (de exemplu, depresie, anxietate, atacuri de panică), – circumstanțiale (probleme de cuplu, un nou loc de muncă, mutarea într-un nou oraş/ţară) sau – individuale (suișuri și coborâșuri inevitabile ale vieții).
În plus, dacă tu și partenerul/partenera/soțul/soția căutaţi terapie de cuplu sau de familie, există și opțiuni care implică ambii parteneri sau toţi membrii familiei, ridicând bariera coordonării programului care-i împiedică să caute ajutor.
Înainte de a-ţi prezenta beneficiile de bază ale terapiei cu un psiholog online, aş vrea să iei în considerare că un terapeut online va deveni partenerul tău în vindecare, recuperare și creștere, așa că este important să alegi pe cineva care te face să te simți înțeles, susținut și îngrijit.
Trebuie să te simți suficient de confortabil și să ai încredere în această persoană pentru a vorbi deschis despre subiecte intime și adesea dificile și pentru a fi sincer despre ceea ce gândești și simți.
1. Comoditate şi accesibilitate
Terapia online înseamnă că poţi solicita ajutorul unui terapeut de oriunde te afli, atâta timp cât ai un laptop/calculator/tabletă/smartphone şi o bună conexiune la internet.
Drept urmare, terapia online oriunde te-ai afla, înlătură multe dintre bariere precum ar fi: vremea nefavorabilă, traficul, transportul public, sala de aşteptare, locul de parcare, necesitatea și costul de a asigura îngrijirea copiilor sau orele pierdute din ziua ta liberă sau de lucru, care te pot determina sau te pot tenta să rămâi acasă și să pierzi o ședință.
Îndepărtând aceste bariere, terapia online crește probabilitatea ca tu sau o persoană dragă să vă faceți un obicei de a merge la ședințe de terapie și de a culege beneficiile pe care aceasta le cultivă.
Multe dintre obstacolele care îi împiedică pe oameni să solicite ajutorul unui psiholog sunt eliminate prin comoditatea terapiei online.
Întâlnirea cu terapeutul se desfăşoară chiar în confortul casei tale, în pauza de masă la tine la birou, în timp ce bebeluşul tău doarme sau în orice loc liniştit care îţi poate oferi libertatea de avea 50 de minute doar pentru tine, alături de un specialist, care să îţi înţeleagă nevoile şi dificultăţile specifice etapelor din viaţă.
2. Confort și siguranță
Să vezi un terapeut online din confortul și securitatea propriei case, propriului birou sau unui loc liniştit ales de tine, te poate ajuta adesea să te deschizi, să fii mai vulnerabil și să faci față mai bine emoțiilor dificile care pot apărea în timpul unei ședințe de terapie psihologică.
Dacă aveți probleme de mobilitate, boli cronice sau o afecțiune care poate face dificilă părăsirea casei, cum ar fi agorafobia sau tulburarea de anxietate socială, terapia online poate fi soluția ideală.
Indiferent că locuieşti în mediul rural unde poate nu ai acces la un specialist sau în mediul urban unde unde nu dispui de timp, dacă te-ai mutat recent într-o altă ţară, dacă eşti proaspătă mămică, o persoană foarte activă cu un program încărcat sau care călătoreşte mult, terapia online este cea mai potrivită alegere.
Ce ai de făcut este să iei o pauză din tot ceea ce faci pentru 50 de minute şi să accesezi link-ul securizat de conectare la sesiunea video cu psihologul tău online.
3. Confidențialitate
Mulți oameni încă simt un stigmat în privința serviciilor psihologice. Este mult mai ușor să primești ajutorul unui psiholog online decât să vizitezi un terapeut în persoană.
Conectându-te online, nu există niciodată teama de a întâlni pe cineva pe care îl cunoști în parcarea terapeutului sau în sala de așteptare.
În unele situații, pentru a ajuta la determinarea celei mai bune forme de terapie, psihologul online poate administra și interpreta teste și evaluări pentru a ajuta la diagnosticarea unei afecțiuni sau pentru a afla mai multe despre modul în care o persoană gândește, simte și se comportă. Apoi, va determina un plan de terapii pe baza unor tehnici deja studiate și dovedite, pentru a te ajuta să îți rezolvi problemele cu care te confrunți.
Probabil că ai tot auzit că terapeutul online nu are în totalitate limbajul corpului însă ţin să precizez că el are o mulțime de alți indicatori cum ar fi tonul, pauzele, modelele și expresiile faciale, pentru a-l ajuta să rămână conectat cu starea ta emoţională și cu nevoile tale.
Din experiența ultimilor ani ca psiholog online, pot spune că rezultatele clienţilor mei, feedback-ul pozitiv al acestora şi emoţiile manifestate, mi-au întărit şi îmi întăresc în continuare convingerea că oamenii pot rezona dincolo de spaţiu şi de timp.
Psihologul online poate trata multe afecțiuni de sănătate mintală, inclusiv:
- Depresie și anxietate;
- Atacuri de panică;
- Probleme de furie pe termen lung;
- Condiții cronice care afectează sănătatea fizică;
- Un sentiment de a fi copleșit;
- Abuz fizic, emoţional, sexual;
- Tristețea unei despărțiri, unui divorț sau pierderea unei persoane dragi;
- Gestionarea unei dependențe;
- Depășirea situațiilor stresante;
- Depășirea barierelor emoționale pentru a atinge un obiectiv;
- Tulburări de alimentaţie;
- Eficiență scăzută la serviciu, la școală;
- Confruntarea cu modificări sau perturbări ale somnului;
- Lipsă de bucurie pentru activitățile obișnuite sau hobby-uri;
- Probleme de cuplu/familie;
- Provocări ale copiilor sau adolescenţilor.
Dacă te-ai decis să apelezi la un psiholog online, acesta este un pas foarte important pentru tine, un act de curaj şi un cadou preţios pentru a deveni arhitectul propriei vieţi!
Nu-ți poți schimba viaţa într-o zi dar într-o zi poţi să îţi schimbi direcţia, care-ţi va schimba viaţa pentru totdeauna! Îndrăznește!
Sunt aici pentru a te sprijini!
Apelează la telefon 0720.519.582
Scrie un email