Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina!100 de ani de la trecerea la cele veșnice!

Astăzi 9 Noiembrie, îl cinstim pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina, unul dintre cei mai mari făcători de minuni și protectorul cabinetului meu! ????????

La mulți ani binecuvântați celor care poartă numele Sfântului Nectarie Taumaturgul de la Eghina! Sfântul să vă ocrotească, să vă călăuzească si să vă vindece de bolile sufletești și trupești! 

Anul acesta este unul deosebit, deoarece Duminică, 8 noiembrie 2020, s-au împlinit 100 de ani de la trecerea la cele veșnice a Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina.

Având în vedere faptul că, în data de 8 noiembrie prăznuim Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri, Biserica a rânduit ca Sfântul Nectarie să fie sărbătorit în următoarea zi, pe 9 noiembrie.

Trăind ca un înger în trup și iubind neîncetata rugăciune, tăcerea, smerenia, postul și milostenia, Sfântul Nectarie trăgea pe mulți la Hristos, revărsând în jurul lui pacea, bucuria și lumina cea necreată a Duhului Sfânt, prin care mângâia și odihnea pe toți care veneau la chilia lui.

Pentru viaţa sa înaltă, Dumnezeu l-a învrednicit pe Cuviosul Nectarie de harul Duhului Sfânt. Pentru aceasta mulţi bolnavi şi săraci alergau la biserica mănăstirii din Eghina şi cereau ajutorul lui. Mai ales după primul război mondial, numeroşi săraci şi bolnavi, lipsiţi de orice ajutor, veneau la el ca la părintele lor sufletesc.

Iar Sfântul Nectarie a dat poruncă maicilor ce se nevoiau în mănăstirea sa să împartă la cei lipsiţi orice fel de alimente şi să nu păstreze nimic pentru ele, căci Dumnezeu, prin mila Sa, îi hrănea şi pe unii şi pe alţii. Dar şi cei bolnavi se vindecau cu rugăciunile fericitului Nectarie, căci se învrednicise de darul facerii de minuni.

Văzând diavolul că nu-l poate birui cu mândria şi iubirea de sine a încercat să-l lovească pe fericitul ierarh Nectarie cu altă armă tot aşa de periculoasă, adică cu invidia şi gelozia din partea celorlalţi ierarhi şi slujitori ai Bisericii de Alexandria, vorbindu-l de rău către patriarh, cum că doreşte să-i ia locul.

Ce se remarcă în cărțile despre viața și numeroasele minuni ale Sfântului Nectarie, este scrisoarea pe care acesta copil fiind, a scris-o către Dumnezeu.

În puritatea sufletului său de copil sărac, se gândise să ceară astfel ajutor Tatălui Ceresc, spre alinarea suferinţelor sale. În acea scrisoare cerea să îi trimită Părintele Luminilor câteva hăinuţe și o pereche de pantofi, pe care de mult timp și le dorea. Cu scrisoarea în mână, se duse la un negustor de peste drum, rugându-l să-i împrumute un timbru.

Negustorul respectiv, om bun și cu frică de Dumnezeu, i-a răspuns că nu are momentan niciun timbru, dar i-a propus să-i lase scrisoarea acolo, spre a fi trimisă mai târziu împreună cu celelalte scrisori ale sale. După plecarea lui Anastasie, negustorul s-a uitat, din curiozitate, să vadă cine era destinatarul acelei scrisori. Uimit de cele scrise pe plic, s-a hotărât să o desfacă și să o citească. Sufletul său a fost profund impresionat de conţinutul scrisorii. De aceea, a hotărât să alcătuiască o scrisoare de răspuns către micul expeditor, însoţită și de o sumă de bani, care putea să-i îndeplinească dorinţele sale curate.

Fericirea lui Anastasie la primirea acestui răspuns cu greu s-ar putea descrie. A mulţumit îndelung, prin rugăciune, Tatălui Ceresc. A doua zi, și-a cumpărat cele necesare și mult-dorita pereche de pantofi.

Să avem și noi curajul de a-I scrie Lui Dumnezeu, Maicii Sale și Sfinților, uneori cu lacrimi, alteori cu bucurie și recunoștință, prin rugăciunile noastre! 

 

 

 

Sunt aici pentru a te sprijini!

Apelează la telefon 📞0720.519.582

Scrie un email ✉ contact@mirelamunteanu.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *