Poveste cu tâlc! Soțul tău te face fericită?

Experţii spun că fericirea proprie este responsabilitatea noastră şi a nimănui altcuiva.
Aşa că vă invit să citiţi mai departe o poveste care a devenit virală pe internet – un mesaj puternic, cu substrat, dedicat atât femeilor, cât şi bărbaţilor, şi menit să ne amintească că noi înşine suntem responsabili pentru propria fericire…

În timpul unui seminar susţinut în cadrul Universităţii Fresno Pacific, unul dintre speakerii invitaţi să ţină o prelegere, a întrebat o femeie din sală:
„- Spune-ne, te rugăm… soţul tău te face fericită?”
La auzul acestei întrebări, soţul, prezent şi el în sală, s-a făcut mai comod pe scaun şi şi-a îndreptat scaunul, plin de încredere în sine. Ştia că răspunsul soţiei sale va fi „da”, întrucât el chiar depunea eforturi pentru a o vedea fericită şi mereu cu zâmbetul pe buze. Mai mult, aveau o căsnicie frumoasă, bazată pe dragoste şi respect reciproc, astfel că ea nu i-a făcut niciodată vreun reproş.
Cu toate acestea, soţul a rămas fără cuvinte când a auzit răspunsul soţiei sale răsunând în întreg amfiteatrul:
„- Nu, soţul meu nu mă face fericită”, a spus aceasta.
În ciuda nedumeririi soţului, femeia a continuat…
„- Soţul meu nu m-a făcut niciodată fericită şi nu mă face fericită. Eu sunt fericită. Dacă eu sunt sau nu fericită, nu depinde de el, ci de mine. Eu sunt singura persoană de care depinde fericirea mea. Eu aleg să fiu fericită în orice situaţie şi în orice moment al vieţii mele, căci dacă fericirea mea ar depinde de altă persoană, m-aş afla în mare încurcătură şi aş avea probleme serioase.
Tot ceea ce există în această viaţa se schimbă în mod constant: oamenii se schimbă, corpul meu se schimbă, clima se schimbă, lucrurile care îmi aduc bucurie, prietenii dragi, sănătatea mea fizică şi mentală… totul se schimbă, şi lista ar putea continua la nesfârşit.
Am nevoie să decid să fiu fericită indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul meu. Chiar dacă am multe sau puţine lucruri, eu sunt fericită! Chiar dacă ies în oraş sau stau singură acasă, eu sunt fericită! Chiar dacă sunt înconjurată de oameni sau sunt singură cuc, eu sunt fericită! Chiar dacă sunt bogată sau săraca… sunt fericită!”, a adăugat femeia.
„- Sunt căsătorită şi fericită, dar eram deja fericită când eram singură. Sunt fericită pentru mine însămi. Alte lucruri, oameni, momente sau situaţii sunt experienţe care pot cauza bucurie sau tristeţe. Momentele de tristeţe sunt inevitabile atunci când iubeşti pe cineva, căci viaţa te poate lovi atunci când te aştepţi mai mult. Dar chiar şi atunci, în momentele mele cele mai negre, încerc să mă ridic. Şi da, chiar şi în nefericire, încerc să mă îndrept către fericire!
Învăţ din experienţele trecutului şi le trăiesc pe cele care sunt eterne, precum dragostea, iertarea. Încerc să găsesc fericirea în a ajuta pe cineva, în a înţelege pe cineva, în a accepta, în a aduce mângâiere şi consolare, în a face bine, în a face frumos, a trăi frumos, a gândi frumos…
Doar în acest mod am reuşit să am o căsnicie reuşită de-a lungul acestor zeci de ani”, a conchis femeia.


La auzul spuselor setei sale, ochii soţului s-au umplut de lacrimi şi a început să aplaude zgomotos alături de toţi cei prezenţi în sală.

 

Sunt aici pentru a te sprijini!

Apelează la telefon 📞0720.519.582

Scrie un email ✉ contact@mirelamunteanu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *