Poveste cu tâlc! Greutățile vieții!

O tânără s-a dus la mama ei să se plângă de greutățile vieții sale. De fiecare dată când rezolva o problemă apărea alta. Nu știa ce să mai facă și avea nevoie de un sfat.

Mama ei a dus-o în bucătărie unde a umplut 3 vase cu apă și le-a pus pe foc. În scurt timp, apa a început să fiarbă.

În primul vas a pus un cartof, în cel de-al doilea un ou iar în ultimul a pus cafea. Le-a lăsat la fiert fără să spună un cuvânt. După un timp, a luat vasele de pe foc. A scos cartoful și l-a pus pe o farfurie, apoi oul iar în final a pus cafeaua într-o ceașcă.

Apoi a întrebat-o pe fata ei: – Spune-mi, ce vezi?

– Un cartof, un ou și o cafea, a răspuns ea.

Mama a rugat-o să ia cartoful în mână și să-l pipăie. Era moale la atingere. Apoi a rugat-o să spargă oul. După ce l-a decojit a observat că oul era tare. La final mama a rugat-o să bea din cafea. Fiica ei a zâmbit în timp ce savura aroma și gustul cafelei.

Fata a întrebat-o ce au însemnat toate acestea.

Mama ei i-a explicat că atât cartoful cât și oul și cafeaua au trecut prin același proces de fierbere. Fiecare a reacționat diferit.

Cartoful a fost la început tare și puternic însă după ce a fost fiert a devenit moale și sfărâmicios.

Oul a fost fragil la început însă după ce a fost fiert s-a întărit.

Dar cafeaua a fost unică. După ce a fost fiartă ea a schimbat apa.

– Tu cum ești, a întrebat-o pe fiica ei? Cum reacționezi atunci când dai de greu? Ești precum cartoful care pare puternic dar care atunci când dă de durere și obstacole devine moale? Ești ca oul care începe cu o inimă maleabilă dar care se schimbă când este fiert? Ești precum cafeaua care a reușit să schimbe apa fierbinte, mediul însuși care a provocat-o?

Atunci când apa a devenit fierbinte cafeaua și-a împrăștiat aroma. Dacă suntem precum cafeaua, atunci când întâmpinăm obstacole putem schimba situația din jurul nostru. Cei mai fericiți oameni nu au neapărat tot ce este mai bun, dar reușesc să scoată ce este mai bun din viața lor.

Sursa: Internet

 

Sunt aici pentru a te sprijini!

Apelează la telefon 📞0720.519.582

Scrie un email ✉ contact@mirelamunteanu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *