Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, să vă lumineze mintea, gândurile și inimile!

Crăciunul este un moment de bucurie intensă în care uităm de viaţa noastră obişnuită. Devenim astfel ceea ce suntem cu adevărat: fiinţe umane pline de iubire, generozitate, puritate şi deschidere sufletească.

Existăm pentru o vreme într-o stare de unitate cu ceilalţi oameni, pe care acum îi simţim apropiaţi şi de care ne pasă. Suntem inspiraţi de iubirea lui Dumnezeu, care l-a trimis pe Fiul Său printre noi.

Este important să fim pregătiţi pentru această sărbătoare nu doar exterior (material), cât mai ales interior (spiritual): să avem mintea deschisă şi inima trează pentru a primi adevăratele daruri ale sărbătorii.

Sărbătoarea Crăciunului este trăită ca o întoarcere la vechile tradiţii, la dorinţa de a reînvia momentul tainic al naşterii lui Iisus Hristos.

Postul, rugăciunea, strădania de a manifesta mai multă iubire, omenie şi înţelegere faţă de ceilalţi, primirea colindatorilor arată că românii, încă din vechime, trăiau acest moment într-un mod profund spiritual.

Într-o lume în care ne ciocnim clipă de clipă de ostilitate, ignoranţă, suspiciune, rea-voinţă, gregaritate, în care interesele pentru confortul personal şi pentru dobândirea puterii sunt mai presus decât iubirea aproapelui, există o singură soluţie pentru a ne păstra sufletul curat şi pur. Credinţa. Fiecare individ caută prin diferite mijloace să îşi atingă ţelurile şi să îşi împlinească dorinţele. Doar credinţa nezdruncinată este calea pe care cineva poate ajunge la desăvârşire, este mijlocul prin care piedicile pot fi depăşite. Oricare ar fi acestea, dacă ai credinţă, reuşita este asigurată.

Simplitatea în gândire, iubirea de Dumnezeu, omenia stau la baza credinţei sănătoase, păstrată încă vie în sufletele multora dintre noi.

Prin repetare, prin ciclicitate, retrăim an de an miracolul naşterii lui Iisus: Fiul lui Dumnezeu, trimis aici, pe Pământ, din imensa dragoste pentru oameni a Tatălui Nostru Ceresc.

Orice om deschis si sensibil poate simţi imensa dragoste. Ambianţa pozitivă este cea care ne face să fim mult mai senini, liniştiţi, fericiţi, chiar exuberanţi,de Sărbători. Probabil aţi observat că de Sărbători chiar şi cei mai mofluzi, nesuferiţi, înrăiţi sau îndârjiţi oameni, parcă sunt luaţi pe sus de bucuria din atmosferă.

Vă doresc tuturor un Crăciun Binecuvântat alături de cei dragi! Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos să vă lumineze mintea, gândurile și inimile!

 

Psiholog Mirela Munteanu

Apelează la telefon  0720.519.582

Scrie un email contact@mirelamunteanu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *