Pilda zilei! Cum să alegi corect iubirea vieții tale!

Iubirea nu este doar un sentiment. Iubirea înseamnă în primul rând respect reciproc. Pentru a alege persoana alături de care să îţi petreci toată viaţa, nu este suficient un sentiment. Trebuie să înţelegi dacă aveţi aceleaşi viziuni asupra diferitor lucruri, dacă te va iubi chiar şi atunci când nu vei avea nimic. Este una din cele mai importante alegeri din viaţa ta.

Citind pilda de mai jos vei înţelege cum să alegi persoana care va fi lângă tine la bine şi la rău.

Într-o zi, regele a dat un anunţ important: Se caută un soţ iubitor pentru fiica sa. A doua zi toţi pretendenţii s-au strâns la curtea regală. Fiecare din ei dorea să demonstreze că o va iubi pe prinţesă veşnic. Fata s-a uitat la toţi bărbaţii îmbrăcaţi elegant şi a căzut pe gânduri. Apoi şi-a chemat profesorul şi mult timp a vorbit cu el.

“- Eu nu voi vorbi azi cu pretendenţii! Să îi împărţiţi în două grupuri! Primul grup să vină mâine dimineaţă, pentru că mâine seară am ore!”, a spus prințesa.

“- Dar fiica mea, ai terminat deja şcoala!”, a spus regina.

“- Niciodată nu e târziu să înveţi!”, a răspuns fiica.

Casa profesorului era în drum spre castel. Când primul cavaler a trecut pe acolo, el a văzut în drum o fată frumoasă, dar săracă, care vindea flori.

Când ea a văzut cavalerul, i-a spus:

“- Cumpără un buchet de flori, tinere.”

“- Dă-te din drumul meu!”, a strigat el.

Astfel au procedat toţi tinerii care se grăbeau în acea zi la castel. Seara, prinţesa a primit cavalerii cu tristeţe în ochi. Le-a adresat fiecăruia câteva cuvinte şi i-a refuzat pe toţi. La fel s-a întâmplat şi în a doua zi şi în a treia.

“- Fiica mea, de ce îi refuzi pe toţi?”, a întrebat îngrijorată regina.

“- Nimeni din ei nu e în stare să vadă frumusețea mea adevărată!”, a răspuns prințesa.

A trecut o lună. Toţi cavalerii din ultimul grup s-au strâns la castel, în afară de un pretendent şi de însăşi prinţesa. Ei au apărut mai târziu, iar prinţesa a anunţat că şi-a ales soţul. După care a spus:

“- Profesorul meu mi-a spus: „Până la sfârşitul vieţii va dăinui dragostea bărbatului, care te va iubi şi în zdrenţe.” În fiecare zi mă îmbrăcam în haine vechi şi vindeam flori la drum. Numai acest cavaler s-a oprit să cumpere un buchet şi mi-a spus că sunt frumoasă.”

 

Psiholog Mirela Munteanu

Apelează la telefon  0720.519.582

Scrie un email contact@mirelamunteanu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *