Mulțumesc #2023!

În prag de #2024, privesc retrospectiv cu întreaga ființă  și-mi dau seama că tot anul m-am pregătit pentru acest moment. Viața este o călătorie a sufletului nostru, pe care la început de drum o îmbrățișăm cu neștiință, iar pe parcurs o șlefuim prin conștiință, iubire, iertare și credință.

Venim prin iubire, pentru a dărui și pentru a primi iubire, călătorind prin această viață pe Pământ spre cea mai înaltă formă de evoluție a noastră. Poate că nu ne iese mereu cum ne dorim și uneori pare că ne pierdem prin propriile vieți, ancorați în suferințe sau în ceea ce mintea începe să creioneze disfuncțional, atunci când “preia șefia” în locul sufletului nostru. Dar cum Dumnezeu este pretutindeni pe acest Pământ, întotdeauna are modul Lui unic de a ne ajuta, prin diferite căi, oferindu-ne liberul arbitru de a alege calea pe care să o urmăm spre binele nostru suprem sau calea opusă. Ce Tată minunat care ne iubește necondiționat, oferindu-ne libertatea de a alege singuri lumina sau întunericul. Și cum altfel o poate face, dacă nu prin oamenii pe care-i întâlnim pe parcursul acestei călătorii vindecătoare, la finalul căreia doar sufletul va părăsi acest plan. 

Mi-a luat o viață să înțeleg și să conștientizez creșterea prin suferințe, iubirea prin iertare și viața printr-o clipă. Oare cum putem aprecia curcubeul plin de culoare și de speranță, dacă nu simțind mai întâi furtuna? Cum oare putem aprecia mugurii de ghiocei, dacă nu trecem prin gerul iernii? Cum să ne bucurăm de zi, dacă nu trecem prin noapte? Cum putem să ne bucurăm de vară dacă nu dezmorțim viața din noi primăvara? Cum putem culege roade bogate toamna, dacă nu trecem prin ploi și soare, vara? Și cum putem simți odihna iernii, dacă nu muncim în anotimpurile anterioare?

Iar acum, la răscruce de ani, când fac introspecția și mă odihnesc analizând călătoria acestei clipe cu numărul #2023, simt din tot sufletul că:

#2023 a fost un an revelator în care am simțit recunoștință față de cei care m-au făcut de-a lungul anilor anteriori să sufăr, care mi-au închis uși sau care au stat în viața mea precum lupii deghizați în oi.

#2023 este anul în care am încheiat procese de iertare și procese de formare.

#2023 este un an vindecător și eliberator, la un nivel mult superior celor anteriori.

#2023 este un an al darurilor spirituale prin călătoria de suflet în Țara Sfântă, și prin alte locuri Sfinte, care mi-au consolidat comuniunea cu Dumnezeu și m-au făcut să simt tot mai intens dorința de a continua să devin omul nou, lăsând în spate omul vechi.

#2023 mi-a confirmat în permanență că Dumnezeu aude dorințele mele și mi le oferă atunci când consideră că sunt pregătită.

#2023 este despre fericire dar și despre suferință, cu recunoștință pentru tot și toate câte Dumnezeu le îngăduie în viața mea.

#2023 este despre prietenii și colaborări noi, pline de resurse și de creștere.

#2023 este o comoară inestimabilă din care mă voi hrăni mereu cu resurse pline de renaștere și de alinare.

#2023 este despre complexitatea trăirilor autentice cu tot sufletul.

#2023 este despre conectare și reconectare.

#2023 este despre a fi om pentru oameni, cu credință și mai puternică, cu dăruire și cu pasiune, amintindu-mi în fiecare zi că “Cele ce sunt cu neputinţă la oameni sunt cu putinţă la Dumnezeu.”

#2023 este acea candelă aprinsă, din altarul vieții mele, care nici nu știam că poate exista.

Iar astăzi, simt cu tot sufletul, să vă mulțumesc celor care ați ales, alegeți și veți alege, să vă fiu psiholog eu. Încrederea acordată mă onorează și mă șlefuiește atât ca om cât și ca terapeut. Nu aș putea să mă desăvârșesc prin această profesie, fără voi cei care alegeți colaborarea cu mine. Călătoresc prin povestea unică de viață a fiecăruia, cu dăruirea și grija de a vă fi partener în procesul de vindecare, recuperare și creștere, oferindu-vă suportul necesar în direcția în care, la finalul procesului, să deveniți arhitectul propriei vieți. Și vă mărturisesc, așa cum o fac și în cadrul ședințelor, că învăț de la fiecare ceva nou, admir și apreciez cu toată ființa mea curajul, determinarea și mai ales efortul pe care fiecare dintre voi, îl depuneți în propriul mod și ritm. Iar la finalul fiecărei zile, atunci când mă retrag în momentele mele de rugăciune, unde vă port pe fiecare dintre voi, știu că nicio întâlnire nu este întâmplătoare și doar Dumnezeu este Cel care îngăduie conexiunea dintre noi, pentru acest proces înălțător de călătorie interioară.

#2023 a fost și despre procese încheiate, cu emoție și cu bucurie lăuntrică de nedescris în cuvinte. Privesc cu profundă considerație evoluția neîncetată a fiecăruia. Pentru că, odată ce ai început să călătorești către tine și să te reconectezi cu tine, căutându-te, redescoperindu-te și reclădindu-te în interiorul tău, nu în exterior, este un proces întotdeauna eliberator împlinitor și creator al unei vieți cu iertare și iubire. Sigur, toate acestea, dacă parcurgi această călătorie către sine, cu îndrumări corecte și concrete, călătorind prin lumină și nu prin iluzia luminii. Tot ceea ce avem nevoie, se află deja în noi.

Pentru ceea ce sunt astăzi, îi mulțumesc Lui Dumnezeu, căci fără El nu aș fi reușit nimic. Și El este Cel care a îngăduit, îngăduie și va îngădui întreaga mea evoluție în calitate de om pentru și printre oameni, indiferent de profesie sau de statut. Și cum altfel mă poate sprijini, dacă nu, și prin oamenii cu care interacționez în viața mea de zi cu zi, fie în cabinet sau în afara acestuia.

#2023, simt o profundă recunoștință pentru cele 365 de zile, pentru ce am primit și am lăsat în urmă, pentru evoluția mea în plan spiritual, familial, personal, mental și profesional!

#2024, privesc încrezătoare spre tine și te aștept cu credință puternică în bunul Dumnezeu, care știe cel mai bine nevoile și neputințele mele, care mă protejează de tot ce nu îmi este de folos și care știu că te va rândui în modul cel mai potrivit pentru mine!

Vă doresc acest nou început cu cifra #2024, să dăinuie mult cu sănătate trupească și sufletească, cu pace, bucurii, cu liniște sufletească, iubire infinită, procese blânde de iertare, evoluție la cel mai înalt nivel, credință puternică în Dumnezeu, iar speranța, fericirea și gândurile bune pe care le manifestați în aceste zile să vă însoțească neîncetat! Amintiți-vă în fiecare zi că sunteți suflet, trup, minte, iar de suflet doar Dumnezeu se ocupă, prin rugăciune, spovedanie, împărtășanie, o rânduială duhovnicească, iubire și iertare.

Punând sufletul mai presus de grijile trupești, mintea va fi plină de lumină și de înțelepciune, veți avea mai multă putere de a depăși provocările vieții de zi cu zi, veți aduce vindecare în toate planurile vieții voastre și veți manifesta o împlinire personală greu de descris în cuvinte dar intens manifestată cu toată ființa. Pentru că doar punându-L pe Dumnezeu în tot ceea ce faceți, veți dobândi o viață împlinitoare în modul cel mai potrivit sufletului vostru.

Nu-ți poți schimba viaţa într-o zi dar într-o zi poţi să îţi schimbi direcţia, care-ţi va schimba viaţa pentru totdeauna!

Cu recunoștință,
Psiholog Mirela Munteanu,
Om pentru oameni

Psiholog Mirela Munteanu
📞0720.519.582

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *