Pilda zilei! Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi!

Doi îngeri călători s-au oprit să-şi petreacă noaptea în casa unei familii înstărite. Familia a fost rea şi a refuzat să-i lase pe îngeri să înnopteze în camera de oaspeţi. În schimb, le-a oferit o cămăruţă în subsol.

În timp ce îşi făceau paturile, îngerul cel bătrân a văzut o gaură în perete şi a reparat-o imediat.
Când îngerul cel tânăr l-a întrebat de ce, celălalt înger i-a răspuns:
“- Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi”.
 
În noaptea următoare îngerii au ajuns să se odihnească în casa unui om foarte sărac, dar foarte ospitalier, ţăran ce locuia împreună cu soţia lui.
După ce au împărţit cu ei puţină mâncare ce o aveau, i-au lăsat pe îngeri să doarmă în patul lor, unde se puteau odihni în voie.
Când s-au trezit a doua zi, îngerii i-au găsit pe ţăran şi pe soţia lui plângând. Singura lor vacă al cărei lapte era singurul lor venit, murise pe câmp.
Îngerul cel tânăr s-a înfuriat şi l-a întrebat pe cel bătrân, cum se poate întâmpla un asemenea lucru?
“- Primul om avea tot şi totuşi l-ai ajutat. A doua familie avea atât de puţin, dar era în stare să împartă totul, şi tu i-ai lăsat vaca să moară”, a spus el.
“- Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi”, i-a răspuns îngerul cel bătrân.
“- Când am stat în subsol am observat că în gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stăpânul era obsedat de lăcomie şi era incapabil să-şi împartă bogăţia cu altcineva, am astupat zidul ca să nu o mai găsească.
Noaptea trecută când am dormit în patul familiei de ţărani, îngerul morţii a venit după soţia lui. I-am dat în schimb vaca.
“- Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi”.
 
Uneori chiar aşa se întâmplă când lucrurile nu se desfăşoară aşa cum ar trebui. Dacă ai credinţă puternică, e nevoie doar să crezi că orice întâmplare este întotdeauna în avantajul tău. S-ar putea să nu ştii, să nu afli poate niciodată  de ce anume te-a păzit Dumnezeu.
Unii oameni intră în viaţa noastră şi pleacă repede.  Unii ne devin prieteni şi stau aproape de noi, lăsându-şi şi minunatele amprente asupra inimii noastre şi noi nu mai suntem aceiaşi pentru că ne-am făcut un prieten bun!
Ieri a trecut. Mâine este un mister. Astăzi este un dar. De aceea se cheamă prezent!
Cred că viaţa aceasta este deosebită! Trăieşte şi savurează fiecare moment!
 
 

Psiholog Mirela Munteanu

Apelează la telefon  0720.519.582

Scrie un email contact@mirelamunteanu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *